Green Angels bestaat één jaar

‘We hadden nooit gedacht dat het tot zo’n succes zou uitdraaien!’

IMG_1908
Mieke Liebens (rechts) en Lies Jansen (links) als trotse oprichtsters van de Green Angels.

De laatste voetbalmatch van het seizoen voor Lommel United is tegen Cercle Brugge. Onder leiding van oprichtsters Mieke Liebens (31) en Lies Jansen (30) is dit ook meteen het éénjarig bestaan van de ‘Green Angels’. Dit is een vrouwelijke supportersclub, opgericht om aan te tonen dat de vrouwen in Lommel net zo’n hevige supporters zijn als de mannen.

De start

Het was al een hele tijd match na match dat het supporteren leuker werd voor een groepje vrouwen. Vorig jaar hebben we besloten om dit verder te zetten door middel van iets dat vooral gericht is naar vrouwelijke supporters,’ Aldus de oprichtsters. Jan Bressers (40), lid van supportersclub Heuvelhof, stond al vanaf het begin achter de vrouwen. ‘Na ongeveer 1 jaar en een moeilijke start heb ik vrouwen leren kennen als fanatieke supporters die heel veel over hebben voor Lommel United.  Matchen bijwonen, spelers interviewen, helpen aan de werken in het stadion en nog veel meer.  Kortom ze zijn een verrijking voor Lommel United.’ Lommel United vond deze oprichting een geweldig initiatief.

IMG_1914
Jan Bressers: ‘Ambitie is zeker aanwezig bij die vrouwen en ik hoop dan ook dat ze hiermee zullen doorgaan.’

Uitbreiden

De Green Angels zijn gestart met vijf vrouwen. Ondertussen telt de supportersclub bijna 40 leden. Op facebook worden ze al gevolgd door meer dan 250 volgers, ook sympathisanten en enkele mannen die de club goed vinden steunen de vrouwen. De voorzitsters hadden nooit gedacht dat het tot zo’n succes zou uitdraaien. ‘Uiteraard willen we verder uitbreiden, meer vrouwen aantrekken die met ons willen supporteren. We organiseren dan ook tal van acties die de spelers kunnen aanmoedigen.’

Gedrag

‘Ze maken heel graag sfeer net zoals wij mannen maar qua gedrag zie ik niet echt een verschil,’ Aldus Jan. Het feit dat voetbal enkel een mannensport is, is volgens hem al lang taboe. ‘Supporter zijn voor een club is voor mij niet afhankelijk van het geslacht. We doen dit allemaal samen, mannen en vrouwen, en dat ‘samen’ vind ik heel belangrijk.’ In het begin kwamen de Green Angels wat negatievere commentaar tegemoet. Mieke Liebens kon alles wel vrij goed relativeren. ‘Het ging vooral om mannen die niet achter ons concept staan, je kan natuurlijk ook niet goed zijn voor alle mensen.

Actie ondernemen

De vrouwen houden fans op de hoogte van de laatste nieuwtjes rond Lommel United via de Facebookpagina en website. Ze doen interviews met de spelers en ze hebben onlangs een fotomuur gemaakt van alle spelers die achteraf gesigneerd werden. De voorzitsters helpen de club ook verder waar nodig. ‘Er waren bijvoorbeeld aanpassingen nodig aan het stadion en daar hebben wij aan meegeholpen.’ Op financieel vlak hebben zo ook alles onder controle. ‘We kregen een startkapitaal van supportersclub Green Lions, wat ondertussen alweer terugbetaald is. We werken ook samen met supportersclub Heuvelhof voor de bus verplaatsingen. We vragen uiteraard ook lidgeld aan onze leden.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s